Keturių rankų vakarienė

Provanso virtuvė pagal Frédéric Jaunault

x

Baltų šaknys pagal Roką Vasiliauską

 

Paragaukite gastronominio bendradarbiavimo vaisių! Du kūrybiški žmonės – iš Prancūzijos viešintis šefas Frédéric Jaunault ir restorano 14Horses virtuvės šefas Rokas Vasiliauskas – sujungs jėgas virtuvėje ir sukurs dvi degustacines vakarienes, kuriose išnyks kultūrinės sienos, o nuoširdi, aromatinga Provanso virtuvė apsijungs su tvarumu ir sezoniškumu besididžiuojančiomis Baltijos šaknimis.

Šefas Frédéric Jaunault

Frédéric Jaunault bagaže yra 40 metų kulinarinės patirties Prancūzijoje, įskaitant ir darbą legendiniuose restoranuose „Le Plazza Athénée“ Paryžiuje ir “Le Normandy“ Dovilyje. Frédéric aktyviai dalyvavo kampanijoje, skirtoje populiarinti vaisių ir daržovių valgymą Prancūzijoje. 2010 metais jis įsteigė Vaisių ir daržovių akademiją, kurioje toliau tobulino įgūdžius kurdamas valgomas skulptūras.

Frédéric Jaunault yra apdovanotas dviem prestižiniais apdovanojimais  – Meilleur Ouvrier de France Primeur ir Ordino už nuopelnus Riterio  kryžiumi. Šiuo metu jis konsultuoja ir moko kolegas gastronomijoje, dalyvauja TV laidose ir gastronominiuose projektuose kaip svečias bei keliauja po pasaulį populiarindamas prancūzų virtuvę ir atstovaudamas prestižinį gastronomijos festivalį  „Les Étoiles de Mougins“.

Frédéric Jaunault Instagrame.

Šefas Rokas Vasiliauskas

Rokas Vasiliauskas yra jauniausias Baltijos šalių šefas, patekęs į White Guide geriausių šefų sąrašą. Jo patiekalai atspindi kūrybinus eksperimentus su lietuviškais sezoniniais produktais, augančiais ekologiškame įmonės ūkyje Farmers Circle, kituose mažuose Lietuvos ūkiuose, miškuose ir pievose. Kurdamas restorano 14Horses valgiaraštį Rokas siekia giliau pasinerti į Baltijos regiono gastronomines šaknis ir skiepyti daugiau pagarbos gamtai ir gyvūnų gerovei. 

Savo kulinarinę kelionę Rokas pradėjo 2015 metais restorane Monte Pacis. Vėliau jis dviems metams buvo atsitraukęs nuo restorano virtuvės ir gilinosi į tvarios mėsininkystės principus Danijoje bei Lietuvoje. Nuo 2021 metų rugsėjo Rokas vadovauja restorano 14Horses virtuvei Senatorių pasaže. Jis yra ištikimas savo tikslui kurti apgalvotus valgiaraščius, padedančius atskleisti Lietuvoje auginamų produktų istoriją, ir raginančius rinktis tvaresnį, gamtai draugiškesnį gyvenimo būdą. Roko patiekaluose galite paragauti fermentuotų pušų ūglių, meškinio česnako kaparėlių, miško rūgštynių ar grybų. Šie skoniai leidžia pajusti, kuo turtingas sezoniškas Lietuvos gastronomijos pasaulis. 

Keturių rankų vakarienė 14Horses

Data: Liepos 8, 2022, 19:00
Vieta:

Dominikonų 11, Vilnius,

Senatorių Pasažas

Meniu: Specialus 7 patiekalų degustacinis meniu, sukurtas dviejų šefų, jungiant Provanso ir Baltijos virtuvės technikas ir tik lietuviškus produktus. 
Kaina: €160, įskaitant vyno derinimą
Rezervacija:

Tel +370 612 50845

Email 14horses@bfr.lt`

 

Rezervacijos patvirtinimas tik gavus išankstinį mokėjimą (€75/svečiui). 

10% paslaugos mokestis bus pridėtas prie Jūsų galutinės sąskaitos.

Jei turite maisto alergijų ar kitų specialių mitybos reikalavimų, prašome apie juos pranešti atliekant rezervaciją.

Senatorių pasažas

Senatorių Pasažas yra restauruoti istoriniai rūmai Vilniaus Senamiestyje. Tvaraus maisto koncepcija paremtame pasaže įsikūrę restoranai 14Horses ir Nineteen18, kepykla, mėsinė, maisto gaminimo knygų knygynas, skandinaviškų interjero detalių parduotuvė ir natūralaus vyno baras. Ekologiškų maisto produktų krautuvėlėje miestiečiai gali nusipirkti ekologiškų prekių iš Farmers Circle ir kitų tvarių ūkių. 

Keturių rankų vakarienė ir patyrimai Farmers Circle ūkyje

 

Data: Liepos 9, 2022, 16:00
Vieta:

Žirgyno 1, Radiškis

Ukmergės rajonas

Meniu: Specialus degustacinis meniu, kviečiantis švęsti ūkyje auginamų daržovių ir tik žole maitintų Black Angus jaučių skonius. Kaimiškoje, šeimyniškoje aplinkoje patiekiamą vakarienę kurs du skirtingų kultūrų šefai, apjungdami Provanso ir Baltijos virtuvės technikas. 
Patirtys: Ekskursija po veikiantį ekologišką ūkį. Nakvynė Sleepy Horse svečių namuose. Ūkio pusryčiai.  
Kaina: €260/svečiui, įskaitant vyno derinimą
Ūkis: https://farmerscircle.lt/en/homepage/
Rezervacija:

Tel +370 612 50845

Email 14horses@bfr.lt`

 

Rezervacijos patvirtinimas tik gavus išankstinį mokėjimą (€125/svečiui). 

10% paslaugos mokestis bus pridėtas prie Jūsų galutinės sąskaitos.

Jei turite maisto alergijų ar kitų specialių mitybos reikalavimų, prašome apie juos pranešti atliekant rezervaciją.

FARMERS CIRCLE

Farmers Circle yra veikiantis ekologiškas ūkis Radiškio kaime, Ukmergės rajone (70 km nuo  Vilniaus). Ūkyje gyvena 300 žole maitinamų Black Angus jaučių banda, vištos ir ožkos. Plačiuose laukuose auginamos daržovės keliauja į restoranus 14Horses ir Nineteen18 bei ūkio parduotuvę Senatorių pasaže. Restoranas Red Brick įsikūręs neseniai restauruotame kaimo dvare. Tai populiari asmeninių švenčių ir verslo renginių erdvė.

Projektas vykdomas kartu su

Reservations

This is a one time event.

To reserve your place at the table, please send us your name, email addres and preferred experience.

10 + 12 =